Wij,  Jappy en Eeke met onze 4 kinderen (Harm Jelle, Klaas, Janna en Marike) zijn de 4e generatie op de boerderij aan de Wommelserweg buiten Tzum. Zoals het nu lijkt, staat de 5e generatie alweer klaar. Want 2 van onze kinderen helpen geregeld mee op de boerderij en zien hun toekomst ook op het platteland. Ook de andere twee steken geregeld de handen uit de mouwen. We zijn een echt gezinsbedrijf.

Onze hoofdtak is het houden van melkkoeien. Vroeger stonden de koeien op de grupstal in de monumentale boerderij. Tegenwoordig lopen ze los in een ligboxenstal en ’s zomers lopen ze de hele dag in de wei.

Jappy weet nog dat z’n vader met paarden werkte op de boerderij en hij weet nog goed wanneer het laatste werkpaard weg ging. De liefde voor paarden heeft er altijd in gezeten en Jappy heeft zelf een korte wedstrijdcarrière (van bedenkelijk niveau) gehad.

Inmiddels is onze dochter Janna een fanatieke amazone en  Jappy haar groom en sponsor. Hier genieten wij erg van. Door de paarden zijn we in de vlashandel beland. Wat begon met 1 volle vracht vlas (gezamenlijk ingekocht) is nu uitgegroeid tot het wekelijks inkopen van vlas uit Frankrijk.